Την Παρασκευή η 1η Γιορτή για το Σκυριανό άλογο

20-22 Ιουνίου 2014

skyrian_horse

Το Πρόγραμμα της Γιορτής

Παρασκευή 20 Ιουνίου: Απολαύστε ένα ζεστό Σκυριανό καλωσόρισμα με τοπικά εδέσματα, κρασί, μουσική και χορό. Γνωρίστε τα Σκυριανά άλογα μέσα από μία παράσταση ενορχηστρωμένη από ανθρώπους ειδικούς που ζουν στη Σκύρο αλλά και από την παγκόσμια κοινότητα. Επιστρέψτε πίσω μεθυσμένοι από εικόνες και μελωδίες.

Σάββατο 21 Ιουνίου: Το πρωί περπατήστε στο φυσικό βιότοπο του Σκυριανού αλόγου, σε ένα φυσικό ανέγγιχτο ορεινό τοπίο ιδιαίτερης οικολογικής αξίας. Το απόγευμα παρακολουθήστε ένα σεμινάριο όπου τα Σκυριανά άλογα ιππεύονται και καθοδηγούνται από το έδαφος και εκπαιδεύονται χωρίς ιπποσκευές. Το βράδυ, σε ένα μαγευτικό περιβάλλον, παρακολουθήστε την πρεμιέρα της ταινίας για το Σκυριανό άλογο «Of god sand Kings: the Skyrian horse”, αμερικάνικης παραγωγής, από τη γνωστή στο χώρο εταιρεία Horse fly Fims και μία μικρού μήκους ταινία με εικόνες για τη σχέση των παιδιών της Σκύρου με τα αγαπημένα άλογα του νησιού τους. Στη συνέχεια απολαύστε τα παραδοσιακά τοπικά έθιμα για την ημέρα του θερινού ηλιοστασίου στη Χώρα της Σκύρου.

Κυριακή 22 Ιουνίου: Το πρωί επίσκεψη σε τοπικά εργαστήρια ξυλογλυπτικής, κεραμικής, γλυπτικής και κεντημάτων όπου οι περίφημοι Σκυριανοί τεχνίτες θα μιλήσουν για την τέχνη τους.Και μία ευκαιρία να δοκιμάσετε νόστιμα Σκυριανά παραδοσιακά εδέσματα.Το απόγευμα εργαστήρια για παιδιά και μεγάλους για το πώς να έρθουμε κοντά και να γνωρίσουμε ένα Σκυριανό άλογο. Νωρίς το βράδυ δείτε το ντοκιμαντέρ “Το Σκυριανό άλογο», παραγωγής 2009 της Ένωσης Μικρόσωμης Φυλής Αλόγων Σκύρου (προβολή στο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Χαλκίδας 2010 και από την ΕΤ1).  Το βράδυ το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα τελειώσει με μία έκθεση καλλιτεχνών με θέμα το Σκυριανό άλογο και αποχαιρετιστήρια ποτά στον μικρό οικισμό των Μαγαζιών.

Τελευταία νέα: τη Δευτέρα 23/06 και την Τρίτη 24/06 θα γίνει ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο για όσους ενδιαφέρονται με την Αλεξία Γουλανδρή, εκπαιδεύτρια ειδική στη μέθοδο Quantum Savvy, για παιδιά και ενήλικες.

skyrian-horse

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από το Πρόγραμμα Κατσαρέλιας- Simpson- Skyrian Horse Conservation ltd με τη συμβολή της Ένωσης Μικρόσωμης Φυλής Αλόγων Σκύρου και υποστηρίζεται από το Πρόγραμμα LIFE για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας της Σκύρου που υλοποιεί ο Δήμος Σκύρου με την οικονομική υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Πράσινου Ταμείου.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Χρήσιμες διευθύνσεις :